✕ Stäng

Rostningen framkallar jordnötsallergin

Forskare tror sig ha hittat orsaken till jordnötsallergin. Det är nämligen så att rostade jordnötter framkallar mer allergi är råa.
Rostningen framkallar jordnötsallergin

Råa jordnötter har inte samma förmåga att framkalla en allergi som rostade.

Forskare vid University of Oxford i England har hittat vad som triggar igång den immunologiska reaktionen i kroppen. Nämligen själva rostningen av jordnötterna.

När jordnötterna når en temperatur på 160 grader så förändras nötens protein. Och det är dessa förändringar som kroppen reagerar på och framkallar själva allergin.

Därför menar forskarna att rostade jordnötter med större sannolikhet leder till jordnötsallergi är råa jordnötter.

Detta kan också vara förklaringen till att jordnötsallergi är större i västvärlden där vi rostar våra nötter än i östra Asien där jordnötter äts råa, kokta eller stekta.

Studien är publicerad på Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Vad tycker du? Kommentera eller starta en diskussion

Dela med dig av dina tankar på vårt stora hälsoforum, Healthcare Forum.

×
Healthcare Media inte har inte möjlighet att ge medicinska råd.
+ 3 = 5

Fler nyheter

Dagens Hälsa

Senast från Healthcare Media